Enriquez,Czyli w ASO de facto sciagna poduszke odkreca kiere wloza kiere ppdepna na starym kablu ten od mlf mi oddadza (albo nie) i po zabawie bez żadnego kodowania g85 itd? Szkoda ze mój sterownik BJ nie podchodzi pod MLF Na starym kablu nie będzie podświetlanie MLF chodzić ?
piąty bieg zaczął gwizdać, co robic ???
Zwiń
X
-
piąty bieg zaczął gwizdać, co robic ???
witam wszystkich i prosze o rade. jak w temacie dzis gdy jechalem do pracy wlaczylem sobie 5 bieg i nagle słysze ostry gwizd. wcisnołem sprzegło... gwizdanie ustało ale kiedy tylko znów je puściłem gwizdze. zredukowalem do 4 i cicho zero gwizdana to samo reszta przelozen. gwizdze tylko 5'ka. czy to synchronizator w skrzyni, czy w ogole moge uzywac tej 5'ki nie chce wykonczyc skrzyni...Pamiętaj-Serwis to ostatecznosć...
-
-
Zamieszczone przez tomilTak się zaczęło w słożbowej Fabce- później każdy bieg gwizdał- u mnie skończyło się na wymianie wszystkich łożysk. Skrzynia wytrzymała całe 150 tys. km :roll:Pamiętaj-Serwis to ostatecznosć...
Komentarz
-
-
Jak napisałem- służbowa, więc koszty mnie nie interesują. Podobno (faktury nie widziałem) zamknęło się kwotą 3 tysi- ale to w ASO.
Ale są firmy, które specjalizują się w naprawach skrzyń i u nich koszt jest zdecydowanie niższy.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oizopewnie brak oleju i zatarlo sie lozysko na 5Pamiętaj-Serwis to ostatecznosć...
Komentarz
-
-
Wlej nowy olej najlepiej ori z ASO jak sie nie wyciszy to możesz spróbować z ceramizerem do skrzyn biegów , znam duzo osób co sobie chwali własnie ceramizer na wyjace łożysko w skrzyni , a jesli i to nie pomoże to nie ma sensu wymieniac nic innego oprócz łozyska na 5 biegu .Koszty- oczywiscie robota nie w Aso: powiem ci ile bys zapłacił w Wawie około 400 zł zdjecie i włozenie skrzyni + robota okolo 300-400 + łożysko a to musisz sprawdzic juz w ASO ale sadze ze cos w przedziale 150-300
Komentarz
-
-
Kolego, jak Ci padła skrzynia, to się nie cyckaj tylko kupuj druga używaną u jakiegoś sprawdzonego allegrowicza czy handlarza gratami w Twojej okolicy.
Za używaną musisz dac od 600 do 1500 pln, zalezy jakie handlarz ma cisnienie żeby sprzedać.
Szukaj skrzyni nie tylko w dziale skoda ale i oczywiście audi, VW, seat.
Powiedzmy, że za skrzynię dasz 900 pln, wyjęcie włożenie ok.200-300pln, olej stówka.
Razem max 1300pln i masz gotową do jazdy furkę.
W przypadku naprawy, ktoś też musi wyjąć/włożyć - 200-300pln, rozłożyć -złożyć i przy okazji nie zjebać - a to bywa najtrudniejsze - 400pln, łożysko/synchronizator o ile tylko jeden bieg będzie do roboty 200pln, uszczelki 100pln... olej. I tak wychodzi to samo co zakup używki.
Najgorsze jest to, że wóz będzie stać tydzień na kanale i co chwila coś nowego, pierdółki i inne badziewia i latanie za tym.
Nie baw się w naprawy elementów, wymień cały podzespół.4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFZamieszczone przez Black.JackNajpewniej jest naprawić swoja bo wie co sie ma i jesli jest to problem tylko z łożyskiem to po co kupować inną
Komentarz
-
-
Skrzynia która chodziła bez oleju przez jakiś czas dokona swego żywota, a kolega będzie tylko do niej dokładał. Myślę, że jakaś używka z anglika była by dobra.
Ostatnio słyszałem, że paru potrzebujących jakieś części z jednego modelu auta (chyba audi) złożyło się na auto i kupili w Anglii i rozebrali go na części, ponoć wyszli lepiej na tym jak by kupować na szrotach.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adrianst5wlaczylem sobie 5 bieg i nagle słysze ostry gwizd. wcisnołem sprzegło... gwizdanie ustało ale kiedy tylko znów je puściłem gwizdze. zredukowalem do 4 i cicho zero gwizdana to samo reszta przelozen. gwizdze tylko 5'ka. czy to synchronizator w skrzyni, czy w ogole moge uzywac tej 5'ki nie chce wykonczyc skrzyni...
O ile rozumiem to silnik AEE 75KM - jeśli tak to taki sam miałem w Felicii i też miałem podobne efekty. Podjechałem do znajomego serwisu w Krakowie i po odkręceniu okazało się że jest tam nakrętka koła? zębatego, która się poluzowała czy coś podobnego. W każdym razie sprawa się na tym zamknęła - cenowo to nie było szaleństwa z 150zł ale to było ok. 4 lat temu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jahu45Należny dokręcić nakrętkę piątego biegu - miałem to przy silniku 1.6 AEE W aso 180 zł
Efekt gwizdu pojawił się w trakcie powrotu z wakacji, dziś jadę do mechanika i chciałbym być "mądrzejszy" przed diagnozą.Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
Komentarz
-
Komentarz